mobile icon
logo Sophiahuis

praktijk voor fysiotherapie


Nieuws


Contractering 2022

Vanaf 2022 gaan wij geen contracten meer aan met de volgende zorgverzekeraars:

ZZ samen met de VRZ groep ,MENZIS, Anderzorg, VGZ ( UMC,IZA), Univé, IZZ, IZA, CZ,OHRA,NAT NED

De vergoeding van fysiotherapie word betaald vanuit uw aanvullende verzekering die u elk jaar opnieuw kunt kiezen.
Al een aantal jaar worden er steeds meer eisen aan ons als fysiotherapeuten gesteld om contracten te kunnen behouden. Een van die eisen gaat over de behandelindex. Dit betekent dat wij u eigenlijk maar 7 x mogen behandelen en/of u moeten doorsturen naar een andere praktijk (midden in de behandeling),ook al bent u voor veel meer behandelingen verzekerd..

 

Daarnaast worden onze vergoedingen minder of blijven hetzelfde, terwijl onze vaste lasten zoals bij iedereen stijgen.
Daarom hebben wij besloten om met een aantal zorgverzekeraars geen contract meer aan te gaan.

>Wat er voor u veranderd, is dat de behandelingen dan met ons worden afgerekend via factuur of pinapparaat en u zelf de rekening kunt indienen bij uw zorgverzekeraar. Deze vergoed dan 75%-100% per behandeling als u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie/beweegzorg. Vanaf 1-1-2021 zelfs minder, soms 50% Dit betekent dat u per behandeling tussen de 0 en 25 euro zelf betaalt.

Binnenkort presenteren alle zorgverzekeraars weer hun polissen voor 2023.
Dit is een moment om opnieuw te kijken naar wat u denkt nodig te hebben aan verschillende therapieën en hierop uw zorgverzekeraar en aanvullende polis uit te kiezen.

Als u op basis van deze aankondiging besluit van zorgverzekeraar te veranderen, zouden wij het zeer op prijs stellen als u uw zorgverzekeraar op de hoogte stelt van uw redenen om over te stappen

Een handige zorgvergelijker is die van de consumentenbond, www.zorgvergelijker.nl

De fysiotherapeuten werkzaam op het Bolwerk hebben wél met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten voor 2022. Mits u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie worden de behandelingen daar door alle zorgverzekeraars vergoed.

Hennie van Liemt

Martine van de Velde

Micha Henker