mobile icon
logo Sophiahuis

praktijk voor fysiotherapie


Nieuws


nieuwsbrief april 2020

Fan zijn de meeste fysiotherapeuten er niet van, het videoconsult. We zijn nu eenmaal mensen die gewend zijn om onze handen te gebruiken in behandeling en het stellen van een diagnose. Hoe voelt die spier? Hoe soepel beweegt de linker knie ten opzichte van de rechter?

Maar nood breekt wet, tijdens de huidige corona maatregelen moeten we ons aanpassen. Zo zijn de eerste videoconsulten bij het Sophiahuis inmiddels een feit. De eerste paar keer was het zeker even zoeken. Halve armen in beeld, “nee, andere rechts” en de kat die ook even mee wil doen leverden af en toe grappige situaties op. Maar inmiddels kunnen we zeggen dat het, met wat passen en meten, best goed lukt met oefentherapie op afstand.

Net als bij een afspraak op de praktijk praten we eerst bij over de stand van zaken. Hoe is het de afgelopen tijd gegaan? Zijn er dingen waar je tegenaan bent gelopen? Dan over naar het doornemen van de oefeningen. Daarbij moet gezegd worden, dat het van grote toegevoegde waarde is als een familielid van de patiënt beschikbaar is om te filmen. Maar ook zonder lukt het tot nu toe. Na afloop sturen we een mail met de beschrijving van wat we gedaan hebben en eventueel links naar filmpjes van de oefeningen op o.a. YouTube.

Mogelijk houdt de huidige situatie nog wel even aan. In de tussentijd staan wij dus per mail, telefoon én videoconsult voor de mensen klaar.